انواع کامیون

شناخت انواع کامیون حمل بار و بررسی آن ها

جدول ابعاد کامیون

قدم اصلی و مهم که در اسباب کشی و یا جا به جایی بار، موجب موفقیت خواهد شد، انتخاب یک کامیون مناسب از بین انواع کامیون حمل بار می باشد.

درست است که کامیون توانایی حمل اثاثیه شما را دارد، اما باید توجه کنید که چه نوع کامیونی مناسب این کار است. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم راجع به انواع کامیون حمل بار صحبت کنیم و ویژگی های مهم آن را بیان کنیم.

 

انتخاب کامیون حمل بار با ابعاد مناسب

 

هر کدام از کامیون ها، با توجه به ابعادشان قادرند مقدار معینی از وسایل را حمل کنند. بنابراین انتخاب کامیون مناسب کمی سخت تر از حد تصور شماست و تاثیر زیادی در موفقیت آمیز بودن اسباب کشی شما دارد. برای انتخاب ابعاد کامیون می توانید با شرکتی که ماشین های حمل بار را اجاره می دهند، مشورت کنید تا با توجه به وسایل شما، کامیونی مناسب با آن را در اختیارتان قرار بدهند.

اگر بدون مشورت و بدون هیچ تخصصی یک کامیون نامناسب اجاره کنید، دچار مشکلات زیادی خواهید شد. بطور مثال، اگر کامیونی کوچک از بین انواع کامیون حمل بار انتخاب کنید، دچار کمبود فضا خواهید شد. بنابراین باید کامیون را تخلیه و کامیونی بزرگتر اجاره کنید. این در شرایطی است که کامیون کوچکتری نسبت به وسایلتان انتخاب کرده باشید.

اگر کامیونی بزرگتر از حد نیازتان انتخاب کنید، بعد از چیدن وسایل و رسیدن به مقصد، خواهید دید که تمام وسایلتان شکسته و یا آسیب دیده است.

انواع کامیون حمل بار مناسب برای اسباب کشی

برای اسباب کشی و جابجایی وسایل منزل، بطور کلی می توان از ماشین هایی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، استفاده کنید.

شما می توانید از طریق تماس با شرکت باربری پرند بار، علاوه بر استفاده از خدمات پرندبار و دیگر امکانات آن، از راهنمایی کارشناسان این  شرکت باربری نسبت به انتخاب درست ماشین مورد نیاز جهت بار خود اقدام نمایید.

  • وانت، وانت پراید و وانت نیسان:

این دسته از ماشین ها، ماشین های سبکی هستند که می توانید برای بار ها و اسباب کشی های سبک از آن استفاده کنید.

 

  • هیوندا، ایسوزو و خاور:

این نوع از انواع کامیون حمل بار، برای اسباب کشی های نیمه سنگین استفاده می شوند.

 

  • تریلی، ده تن، ترانزیت یخچالی، کفی، ترانزیت، کمپرسی، ۲۰ تن و…

این کامیون های حمل بار، از آن دسته از انواع کامیون حمل بار هستند که برای اسباب کشی های سنگین محل کار و یا منزل استفاده می شوند.

این نوع از ماشین ها برعکس ماشین های سبک که هیچ محدودیتی ندارند، جهت تردد در سطح شهر، باید مجوز داشته باشند. به همین دلیل معمولا برای جابجایی بار بین شهری از این نوع کامیون ها استفاده می کنند.

در ادامه راجع به ماشین های حمل بار و میزان ظرفیت آن ها صحبت می کنیم.

انواع کامیون حمل بار و ظرفیت هر یک از آن ها

تنها با یک سرچ ساده در گوگل می توانید انواع کامیون حمل بار را مشاهده کنید.

وزن بار شما نکته ی مهمی است که باید به آن توجه کنید. زیرا وسیله ی نقلیه را بر این اساس انتخاب می کنند.

ما قصد داریم انواع آن را بر اساس ظرفیتشان به شما معرفی کنیم.

انواع کامیون حمل بار بر اساس ظرفیت

  • وانت بار:

این نوع از ماشین های حمل بار مناسب برای حمل وسایل سبک و کوچک می باشد.

  • خاور:

خاور ها جزو ماشین های نیمه سنگینی هستند که ظرفیت آن حدود ۳ تا ۶ تن می باشد. در حمل بار بیشتر از نوع مسقف خاور ها استفاده می کنند.

  • کامیون های تک محور:

این نوع از انواع کامیون حمل بار ، به کامیون های تک معروفند و ظرفیت آن حدود ۱۰ تن است.

  • کامیون های دو محور:

این کامیون ها به کامیون های جفت معروف اند که ظرفیت آن حدود ۱۵ تن است.

 

  • تریلی:

یکی دیگر از انواع کامیون حمل بار ، تریلی است. از این ماشین ها برای بار های بیشتر از ۱۵ تن استفاده می کنند و حداکثر باری که می تواند حمل کند، ۲۲ تن می باشد.

 

انواع کامیون حمل بار بر اساس نوع اتاق و نوع کاربرد آن ها

در ادامه مقاله کامیون های حمل بار را با توجه به نوع اتاق و کاربردشان، معرفی می کنیم.

  • کامیون های اتاق دار:

کامیون های اتاق دار کامیون هایی هستند که، ارتفاع دیواره های آن از کف حدود یک و نیم متر می باشد. از این نوع از کامیون های حمل برای حمل مواد غذایی، مصالح، میوه، خرده بار و… استفاده می کنند.

  • کامیون های لبه دار:

این نوع از کامیون ها به کامیون های بغل باز شو نیز معروف اند. ارتفاع دیواره های آن حدود ۸۰ سانتی متر است. از کامیون های لبه دار جهت حمل بارهایی که توسط لیفتراک بارگیری می شود، استفاده می کنند.

  • کامیون های تیغه دار:

یکی دیگر از انواع کامیون حمل بار ، کامیون های تیغه دار هستند. قسمت حمل بار این کامیون ها توسط تیغه ای به دو نیمه تقسیم شده است که از آن برای حمل انواع کانتینر ها استفاده می کنند.

  • کامیون های کفی:

کامیون های کفی، کامیون هایی هستند که قسمت بار آن فاقد هرگونه دیواره است. از این نوع کامیون ها معمولا برای حمل و جابجایی خودرو های سنگین و یا پالت و… استفاده می کنند.

  • کامیون های سقف دار:

این نوع کامیون ها، قسمت حمل بار آن سرپوشیده است. کامیون های مسقف هم برای بار های سبک و هم برای بار های سنگین مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کامیون های یخچال دار:

این نوع از کامیون ها، قسمت بار آن تجهیزاتی سرد کننده دارد. از کامیون های یخچال دار برای حمل و جابجایی مواد غذایی و لبنیات استفاده می کنند.

  • کامیون تانکر

قسمت بار کامیون های تانکر، بصورت مخزن است که از آن برای حمل و جابجایی مایعات استفاده می کنند. با هر یک از این کامیون ها تنها یک نوع مایع خاص را حمل می کنند. مثلا تانکر های آب، تانکر شیر و…

 

  • کامیون های مخلوط کن:

این نوع کامیون ها قسمت بار آن مخزن هایی بسته می باشد که دارای مخلوط کن است. از کامیون های مخلوط کن برای میکس و مخلوط کردن بتون و جابجایی آن استفاده می کنند. این نوع از کامیون ها به دلیل دستگاه گردانی که دارد، موجب می شود بتون تا هنگام رسیدن به مقصد خشک نشود.

  • کامیون های کمپرسی:

از کامیون های کمپرسی معمولا برای جابجایی مصالح ساختمانی، خاک، بار های فله و… استفاده می کنند.

  • تریلی ترانزیت:

سقف این نوع از کامیون ها با استفاده از برزنت پوشانده شده است که از آن برای حمل بار های گمرکی و یا صادراتی استفاده می کنند.